„Educaţia este ceea ce ne ramâne după ce am uitat tot ce-am fost învăţaţi.” Albert Einstein
Revista ,,Aspiraţii” îşi propune să fie un mijloc de promovare a lecturii, deoarece cititul ne permite accesul la un univers infinit şi-apoi se ştie că ,,Omul cititor e ca pomul roditor” – scria în argumentul ultimei reviste, sufletul acestei publicaţii şi a Cercului de lectură ,,Aspiraţii”, prof. Timu Cristina.
În „Caietele” lui Emil Cioran, acesta face referire la Socrate care spunea că „Reaua folosire a cuvintelor nu este numai o greșeală de limbă, ci şi un chip de a face rău sufletelor”.
De aici ne putem îndrepta efortul meditativ asupra importanţei limbii care este povara dascălului în demersul său de zi cu zi în a educa nu numai în spiritul corectării greşelilor de limbă ci şi în cel de a preveni „rănirea sufletelor”. Cercul „Aspiraţii” încearcă prin dragostea pentru metaforă să ne aline şi să ne bucure sufletele!
Fănuş Neagu în „Ploaia de aur la fereastră” spunea „A vorbi frumos româneşte înseamnă a fi colindat de dor; a scrie frumos româneşte înseamnă a fi găsit cărarea dorului spre dor (...). Pentru mine, limba română este distanţa dintre inimă şi umbra ei, care se numeşte suflet”. Dacă am înţeles bine, Cercul de lectură „Aspiraţii” înseamnă suflet !
Tot Emil Cioran spunea „ Nu locuieşti într-o ţară, locuieşti într-o limbă”! Le urez locuitorilor limbii române o lectură plăcută, a celui de-al nouălea număr al revistei „Aspiraţii”!
Din ochii copiilor ce apar în aceste pagini veţi înţelege că pot vorbi cu sufletul, pot pune suflet în cuvinte, îşi iubesc dascălul şi construiesc împreună cu el o lume de basm – Basmul copilăriei – pe care nu îl vor uita niciodată !
Cu respect, pentru toţi membrii Cercului de lectură ,, Aspiraţii”,
Fedorovici Mihai!
ARGUMENT
Revista ,,Aspiraţii” îşi propune să fie un mijloc de promovare a lecturii, deoarece cititul ne permite accesul la un univers infinit şi-apoi se ştie că ,,Omul cititor e ca pomul roditor”.
Membrii Cenaclului literar ,,Aspiraţii” şi-au propus să citească din scriitorii clasici şi nu numai, să pună în scenă operele lor, să promoveze cultura şi tradiţiile locale.
,,Aspiraţii”este o revistă cu multe nume şi texte ale copiilor, cu multe fotografii de la activităţile desfăşurate.
Activităţile din cadrul cercului i-au impulsionat pe elevi să afle răspunsuri la întrebările despre lume şi despre ei înşişi, nu numai pătrunzând în universul mirific al cărţii ci lăsându-se purtaţi pe aripile imaginaţiei, călătorind cu personajele, învăţând lucruri noi şi reflectând asupra celor citite.
De altfel fiecare întâlnire din cadrul cercului a fost un bun prilej de a se bucura de jocurile copilăriei, de a călători în ţara poveştilor şi în minunata lume a înaripatelor, de a face o incursiune în trecut, de a trăi o aventură la pescuit sau de a pleca în călătorii celebre.
Profesor îndrumător,
Timu Mihaela Cristina
If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.