Scoala Gimnaziala Valea Moldovei

Educaţia este ceea ce ne ramâne după ce am uitat tot ce-am fost învăţaţi.”  Albert Einstein

Gianina Beleagă a a fost selecţionată pentru loturile naţionale ale României de la o vârstă foarte fragedă, 13 ani (de la Școala Gimnazială Valea Moldovei) şi a fost timp de 6 ani sportiva clubului fanion al judeţului Suceava. În afară de multiplele titluri de campioană naţională de juniori şi tineret, Gianina Beleagă este dublă campioană mondială şi europeană.

Prezentare video -  26.12.2016

PROGRAMUL A DOUA ȘANSĂ - NOIEMBRIE 2014 – IULIE 2015


Programul de tip A Doua Șansă pentru învăţământul secundar inferior are ca scop asigurarea accesului la educaţie pentru 310 adulţi de etnie romă care nu au absolvit învăţământul obligatoriu. Programul oferă măsuri remediale de tip A Doua Șansă în anul I pentru dobândirea competenţelor de bază celor care au părăsit timpuriu şcoala, oferind cursanților avantaje precum: durata flexibilă a programului, învăţarea alături de colegi aflaţi în situaţii de viaţă similare, recunoaşterea şi certificarea competenţelor dobândite anterior, conţinuturi adaptate vârstei şi  intereselor, evaluare centrată pe competenţe, consiliere şi sprijin.

Organizarea şi funcţionarea programului “A doua şansă” pentru învăţământul secundar inferior

  • În fiecare unitate de învăţământ în care se organizează programul “A doua şansă” pentru învăţământul secundar inferior se vor constitui clase cu un număr minim de 8 elevi şi un număr maxim de 20 elevi. Aceştia vor îndeplini următoarele criterii:
  • sunt părinti și au vârsta de peste 25 de ani,
  • nu au absolvit învăţământul obligatoriu, şi au absolvit învăţământul primar dar nu au finalizat învăţământul secundar inferior.

30  ADULŢI DIN VALEA MOLDOVEI BENEFICIAZĂ DE PROGRAMUL A DOUA ȘANSĂ


Data: 22.04.2016

Activitatea: ,,Sărbătorim Sf. Pasti împreuna,”

Grupul ţintă: elevii clasei a IV-a – înv. Paicu Ana

Locul de desfăşurare:  sala de clasa şi spaţiul verde al şcolii

Obiective:

  1. cunoaşterea tradiţiilor şi obiceiurilor pascale
  2. semnificaţia ,simbolurilor -  ou roşu şi pasca
SERBARE CRĂCIUN.
SOLIST VOCAL - PLAI OLIMPIA ȘI ANSAMBLUL DE DANSURI  DIN ȘCOALA GIMNAZIALĂ VALEA MOLDOVEI
- Pregătiți de prof.  Timu Cristina şi  prof. Floriştean Alina

 PRIMUL MUZEU DIN LOCALITATEA VALEA MOLDOVEI -  Istorie şi cultură tradiţională la Valea Moldovei

Muzeul  „Istorie şi cultură tradiţională la Valea Moldovei”  răspunde nevoii de identitate istorică a comunităţii.


Două din cele 3 spaţii ale muzeului au fost finalizate şi deschise publicului larg cu ocazia desfăşurării activităţii de schimb cultural din cadrul programului eCULTURA, proiectului CULTURA PRIN CUNOAŞTERE TIC – 048. Activitatea de schimb cultural din 02.07.2012 a permis vizitarea spaţiilor muzeului de către membri ai comunităţilor partenere în proiect – Valea Moldovei, Suceava  şi  Cândeşti, Botoşani.

Un rol important în atingerea obiectivului de realizare a muzeului l-a avut prof. Fedorovici Mihai  care în perioada ianuarie 2012-aprilie 2012 a organizat o campanie vastă de colectare a obiectelor vechi din gospodăriile ţărăneşti din Valea Moldovei, campanie concurs,  care s-a finalizat pe 25 aprilie 2012 când APL Valea Moldovei p a premiat pe toţi  cei care au contribuit cu obiecte vechi – peste 250 obiecte din care majoritatea se regăsesc astăzi în sala a doua a muzeului. Fedorovici Mihai – cel care a organizat campania a suplimentat premiile acordate  atât cele în bani cât şi asigurarea diplomelor de recunoaştere a contribuţiei fiecărui donator la realizarea muzeului.

Kids Land Star  - activitate desfăşurată la Iulius Mall Suceava - 06.11.2011

 - expoziţie de fotografie veche (prof. organizator Fedorovici Mihai)

- Descântecul din Valea Seacă (scenetă organizată de prof. Timu Mihaela Cristina cu elevi din clasele V-VIII)

- Cântec popular ,, Bundiţa” interpretat de Floriştean Paula (educatoare  Rusu Eughenia)

- Dansuri populare specifice localităţii cu elevii claselor V-VIII(prof. organizator Floriştean Alina)

Video complet
AICI