Scoala Gimnaziala Valea Moldovei

Educaţia este ceea ce ne ramâne după ce am uitat tot ce-am fost învăţaţi.”  Albert Einstein

FORUM

Post Reply
Forum Home > General Discussion > Călătorie pe mare

Diaconescu Andra
Member
Posts: 7

Călatorie pe mare

… M-am trezit din somn să ascult foşnetul marii şi am aşteptat să se facă lumină pe apă.

Corabia noastră se mişca ţanţoşa printre valurile spumoase ale marii învolburate . Pe cerul albastru şi senin se plimbau norii tiviţi cu lumină pe margină, dintre care a răsărit soarele ce arunca peste noi o sclipire de platină.

Pasările cerului au deschis ochişorii ca sîmburii de mac, ce se asemanau unor săgeţi pregătite de tragere. Ele ciripeau prin aer făcînd întreceau copiii de pe punte.

Deodată se zări o insulă,pe care am acostat. Acolo totul era foarte frumos . Pe jos nisipul fin şi argintiu te frigea la tălpi. Prin palmierii frunzoşi se ascundeau tucanii şi papagalii multicolori ce făceau călătorii să rîdă. În mijlocul insulei era şi un vulcan activ care scotea fum .

La un moment dat o ploaie deasa şi curata de vară s-a napustit asupra insulei. Atunci aveai impresia că bolta cerească plînge , dar dupa puţin timp un curcubeu a încins mijlocul cerului cu un brau colorat.

Mai spre seara am pornit iarăşi pe mare. Amurgul se ridica asemenea un balaur din adîncuri ce cuprindea întregul tarîm intr-un noian de lumina trandafirie.

 

July 4, 2012 at 3:44 AM Flag Quote & Reply

You must login to post.

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.